De voordelen van elektrisch rijden

laadpaal

Een elektrische auto kan zoveel voordelen hebben voor de bestuurder en voor de maatschappij in het algemeen. Goedkopere brandstof- en onderhoudskosten, betere dagelijkse rijprestaties en beter voor het milieu. Maar, het plaatje is iets complexer dan dat. Op deze blog vindt u de belangrijkste voordelen van elektrisch rijden.

Geen wegenbelasting voor elektrische voertuigen

Wegenbelasting wordt berekend op basis van de uitlaatgassen van een auto. Zuiver elektrische auto’s stoten niets uit, dus een van de grote voordelen van elektrische auto’s is dat u geen wegenbelasting betaalt, ongeacht de oorspronkelijke catalogusprijs. Het andere belastingvoordeel is dat er geen belasting op brandstof hoeft te betalen, in tegenstelling tot benzine en diesel, die door de overheid zwaar worden belast.

Lagere onderhoudskosten

Elektrische auto’s hebben minder bewegende onderdelen, waardoor er minder mis kan gaan. Geen kleppen, cilinders en pakkingen om je zorgen over te maken. Het zijn in feite alleen maar remmen, wielen en een accu. Je hoeft het oliepeil niet te controleren en de kans op pech is aanzienlijk kleiner dan bij een benzine/diesel. Dat betekent minder verrassingskosten en minder stress!

laadpaal

Gratis of goedkoper parkeren

Om de overstap naar elektrisch rijden aan te moedigen, kunnen bestuurders van elektrische auto’s in sommige gemeenten tegen een gereduceerd tarief of zelfs gratis parkeren aan een laadpaal.

Elektrische auto’s zijn een genot om in te rijden

De nieuwste technologie

Iedereen houdt van een nieuw speeltje of de nieuwste gadget. Autofabrikanten weten dat elektrische auto’s voor ons binnenkort gewoon ‘auto’ zijn. Hun focus verschuift steeds meer naar het ontwerpen en ontwikkelen van elektrische auto’s die zijn uitgerust met de nieuwste technologie om onze reizen zo zorgeloos en plezierig mogelijk te maken.

Stil

Stel je eens een wereld voor zonder verkeerslawaai, waar je niet hoeft te luisteren naar het gebrul van motoren als je ’s nachts probeert te slapen of je overdag probeert te concentreren. In plaats daarvan hoort u de rustigere geluiden van de wereld en zijn natuurlijke ritmes. Een van de grote voordelen van het rijden in een elektrische auto is dus het geluid – of moet dat gebrek aan geluid zijn.

Elektrische voertuigen zijn veilig

Aangezien de batterij van een elektrische auto lager in de auto is geplaatst, wordt het gewicht gelijkmatiger verdeeld, wat zorgt voor een betere wegligging en een kleinere kans om over de kop te slaan.

Handig

U denkt misschien dat bij de benzinepomp staan gemakkelijk genoeg is. Maar, vergeet niet dat auto’s 95% van de tijd niet in gebruik zijn. Elektrische auto’s kunnen zichzelf ’tanken’ aan een laadpaal in de tijd dat ze niet in gebruik zijn, volledig zonder toezicht!