Denk je er aan een nieuwe auto te kopen?

verkoop tweedehands auto

Het kopen van een nieuwe auto is altijd een spannend moment. Daarom is het belangrijk om goed te kijken naar wat je precies wilt hebben, voordat je de beslissende keuze maakt. Heb je bijvoorbeeld een favoriete merk auto? Of heb je een keer een auto geleend, die je eigenlijk graag zelf zou willen hebben? Dit is bijvoorbeeld iets om te overwegen. Mocht je niet weten welk merk je precies wilt, is dat natuurlijk ook niet erg. Ook is het fijn om te weten wat je met je vorige auto gaat doen. Ga je bijvoorbeeld deze auto verkopen, of wil je het houden voor bijvoorbeeld je kind of partner?

Waar moet je op letten als je een nieuwe auto koopt?

Als je weet wat voor auto je wilt, en je bent deze aan het bezichtigen, is het een goed idee om een proefrit te nemen met de verkoop auto. Tijdens de rit is het belangrijk om te letten of je rare geluidjes hoort, of de pedalen van de auto wel goed werken, de auto goed schakelt en of alle knopjes hun werk doen. Ook als je tijdens de proefrit niks opmerkt, is het een goed idee om de verkoper te vragen of er mankementen aan de auto zijn. Een verkoper moet dit namelijk melden, maar het is ook jouw plicht om dit te vragen!

Zijn er nog meer punten om op te letten?

Het is ook erg belangrijk om de verkoper te vragen naar het onderhoudsboekje van de auto. Deze laat namelijk aan jou zien of de auto goed is onderhouden. Ook is het een goed idee om naar de kilometerstand van de auto te kijken, hoewel je niet je aankoop altijd van de kilometerstand moet laten afhangen. Altijd korte afstanden kan ook namelijk best slecht zijn voor een auto. Het is goed om de verkoper te vragen waarvoor de auto werd gebruikt, was het altijd lange afstanden, of juist alleen korte ritjes naar de supermarkt en weer terug?