Dit doen de remblokken in je Toyota Aygo

remblokken toyota aygo

Elk onderdeel in je auto is belangrijk. Zonder genoeg kennis, is het nooit aan te raden om zomaar te sleutelen aan een voertuig. Je weet nooit wat je beschadigt. Er zijn echter ook onderdelen die je – met genoeg kennis – wel zelf kunt vervangen. Sommige mensen zeggen dat remblokken gemakkelijk zelf te vervangen zijn. De remblokken Toyota Aygo kun je in principe zelf vervangen, maar zorg wel dat je weet waar je mee bezig bent.

De remblokken

Remblokken dienen een belangrijk doel in elke auto. Ze zorgen er immers voor dat je kunt afremmen, al doen ze dit samen met andere onderdelen. Het gehele remsysteem bij elkaar zorgt voor afremmen en tot stilstand komen. De remblokken en remschijven zijn beide onderdeel van dit remsysteem, en hebben veruit met de meeste slijtage te maken. Het is daarom goed om deze geregeld te laten controleren maar tenminste bij elke keuring. Tijdens zo’n keuring zal een ervaren monteur ook altijd de remsystemen controleren. Remblokken vervangen doen mensen met kennis van auto’s ook wel eens zelf, maar waag je er niet aan als je nog onervaren bent.

remblokken toyota aygo

Problemen herkennen

Het lastige van remblokken is dat je het heel moeilijk kunt merken als ze op zijn. Remblokken worden bij elke keer dat je remt gebruikt en slijten langzaam maar zeker. Die slijtage is in eerste instantie heel moeilijk te merken doordat het invloed heeft op de remkracht, maar dan heel geleidelijk. Het is dus niet zo dat je van de ene op de andere dag ineens amper meer kunt remmen. Heel langzaam maar zeker wordt je remweg langer en moet je iets harder op het pedaal drukken om tot stilstand te komen. Hoor of voel je toch iets door versleten remblokken dan is het probleem acuut. Je moet dan direct naar een garage.

Regelmatig controleren

De enige manier om die remblokken dus optimaal te houden is door ze regelmatig te laten controleren.