Op zoek naar een ruim bed voor je kind? Een matras van 110×190 is een goede optie

matras 110x190

Kinderen worden snel groot. Dat kinderbedje dat je hebt uitgezocht, is misschien na een jaar alweer te klein. Daar heb je natuurlijk geen zin in. Kies daarom een kinderbed met een matras van 110×190. Deze maat heeft veel voordelen:

  • het is net iets groter dan een eenpersoonsbed
  • het is op de groei: ze kunnen langer en breder groeien in hetzelfde bed
  • het is een stapje in de richting van een tweepersoonsbed
  • het is een lengte die goed is voor kinderen tot het einde van de puberteit

De lengtemaat van een kinderbed

Er zijn bedden van 200 of zelfs 220 centimeter lang. Dat is voor volwassen, langere mannen en vrouwen zeer prettig. Voor een kind is het echter vaak overbodig. De neiging om op de groei te kopen is zeker begrijpelijk maar in dit geval nergens voor nodig. Althans, niet als je kind nog vrij jong is en nog lang niet in de buurt van die lengte zit. Een kind zal niet snel van 120 centimeter naar 190 groeien. Vaak gebeurt dit pas aan het einde van de puberteit. 

matras 110x190

De breedte

Doorgaans is een bed voor kinderen maximaal 90 centimeter breed. Dat is in veel gevallen voldoende alleen voor een kind dat veel draait of zelfs slaapwandelt is het wellicht niet de beste oplossing. Deze kinderen hebben net iets meer ruimte nodig dan anderen en dan is een breedte van 110 centimeter waarschijnlijk een betere oplossing.