Opleiding administratief medewerker

Opleiding administratief medewerker

Je plaatst jezelf in de etalage door een opleiding administratief medewerker te volgen. Dat is een opleiding waarmee je in allerlei functies en bij allerlei bedrijven aan de slag kunt. De werkzaamheden van een administratief medewerker zijn erg afwisselend. Je bent het gezicht van het bedrijf, want klanten komen altijd het eerst bij jou terecht. Je ontmoet hen als receptionist of krijgt ze als telefonist aan de lijn. Daarnaast houd je dossiers bij, handelt post en e-mails af, doet aan archivering, je maakt afspraken voor je collega’s, etc. Als administratief medewerker heb je dus een belangrijke ondersteunende functie.

Opleiding administratief medewerker

Wat leer je tijdens de opleiding administratief medewerker?

In principe is het niet nodig om een vooropleiding te hebben voor de opleiding administratief medewerker. Je moet de Nederlandse taal wel goed beheersen. Het eerste deel van de opleiding administratief medewerker gaat over communicatie. Je leert hoe je de telefoon aan moet nemen, op welke manier je een gesprek moet voeren, wat representativiteit inhoudt, hoe baliewerkzaamheden moeten worden uitgevoerd, hoe je een archief moet bijhouden. Een ander belangrijk onderdeel van de opleiding administratief medewerker is het omgaan met de computer. Je krijgt onder anderen les in toetsenbordvaardigheid, MSWord en Excel.

Praktische informatie

De opleiding administratief medewerker duurt 30 weken. In die periode krijg je wekelijks 3 uur klassikaal les. Je mag zelf bepalen of je die lessen in de ochtend of in de avond wilt volgen. Daarnaast moet je er rekening mee houden dat je wekelijks een dagdeel aan huiswerk moet besteden. De lessen worden gegeven in één van de 50 locaties van Fabius Opleidingen. Tijdens de computerlessen is er voor iedere cursist een laptop beschikbaar. De opleiding administratief medewerker is soms onderdeel van een omvangrijkere opleiding. Het slagingspercentage van deze opleiding is bij Fabius Opleidingen zeer hoog: 90 procent.