Tips voor een auto kopen met een beperkt budget

goedkope kleine auto kopen

Het is eindelijk zover: je gaat je allereerste auto kopen. Dit is erg spannend en leuk maar kan ook zeer lastig zijn. Je eerste auto zal namelijk niet een hele dure of mooie zijn, in plaats daarvan is de kans groot dat je een goedkope auto wilt kopen als eerste auto aangezien je budget nog niet zo groot is. Daarom geef ik je graag een aantal tips voordat je jouw eerste goedkope kleine auto koopt.

Vaste kosten

Een goedkope kleine auto kopen is zo simpel nog niet. Je moet namelijk niet alleen rekening houden met de koopprijs maar er zullen ook onvermijdelijk vaste kosten bij komen kijken. Denk hierbij aan motorrijtuigenbelasting, tussentijdse keuringen en benzinekosten. Dit zijn allemaal kosten die om de hoek komen kijken nádat je je auto al hebt gekocht. Zorg er dan ook voor dat je bij voorbaat van de aankoop van je auto alvast rekening houdt met de kosten die je jaarlijks kan verwachten zodat je dit alvast mee kan nemen in je budget, dit voorkomt hoge onverwachtse kosten achteraf.

goedkope kleine auto kopen

Kilometerstand

Vergeet voordat je een auto aanschaft absoluut niet om een kijkje te nemen op de kilometerstand van de auto. Een enorm hoge kilometerstand betekend namelijk vanzelfsprekend dat er al veel in de auto gereden is en dat de kans op slijtage dus groot is. Maar een hoge kilometerstand kan ook in je voordeel werken. Auto’s met een hoge kilometerstand zijn namelijk aanzienlijk goedkoper dan auto’s met een lage kilometerstand. Een hoge kilometerstand duidt niet per definitie op een slechte kwaliteit auto. Wanneer er dus een hoge kilometerstand staat op een auto terwijl er al die tijd zeer zuinig en voorzichtig is gereden met de auto is de kans groot dat de auto nog in prima staat is. Wanneer je dus weet dat er zuinig met de auto om gegaan is kun jij profiteren van een lagere prijs en betaal je dus minder voor een auto met goede kwaliteit puur omdat het getal op de kilometerstand zo hoog staat. Let hier dus goed op en doe waar nodig onderzoek naar de auto die jij wil kopen.