Wanneer moet u een zakelijke autoverzekering afsluiten?

auto verhuur

Of u nu een aannemer bent die tussen bouwlocaties rijdt of u een CEO van een kantoor bent die alleen van het kantoor naar uw huis rijdt; wanneer u een bedrijf heeft dat het gebruik van een bedrijfswagen vereist, heeft u eigenlijk al een zakelijke autoverzekering nodig. Een zakelijke autoverzekering is ontworpen om aan alle behoeften binnen uw werk en bedrijf te kunnen voldoen, voornamelijk voor het te beschermen tegen mogelijke risico’s. Het biedt financiële bescherming en de middelen om u te helpen in geval van een ongelukkige gebeurtenis. Echter kunnen de polisopties van verzekeringsmaatschappij tot verzekeringsmaatschappij nog best eens verschillen. Het is daarom dus belangrijk om goed te begrijpen wat wel en niet in uw polis zal worden opgenomen om ervoor te zorgen dat u uzelf niet kwetsbaar zult maken voor eventuele risico’s en mogelijk verlies. Tegenwoordig zijn er online enorm veel mogelijkheden voor het vergelijken van autoverzekeringen die u veel meer inzicht kunnen geven in zowel de positieve als negatieve punten van de verschillende polissen en daarin een mooi overzicht kunnen bieden van het verschil tussen verzekeringsmaatschappijen. 

Enkele belangrijke dekkingscomponenten voor eigenaren van kleine bedrijven zijn bijvoorbeeld:

  • De dekking met betrekking tot schade aan uzelf, uw chauffeurs of passagiers die u in dienst heeft door een gebeurtenis in de auto, inclusief medische kosten en gederfde lonen.
  • De laad- en losaansprakelijkheid; voor wanneer u producten naar klanten en deze eventueel beschadigd aankomen door een gebeurtenis in de auto.
  • De vervangende autodekking; voor wanneer uw bedrijfswagen wordt gerepareerd, zodat u geen werk mist. Dit is ook tevens ook beschikbaar voor de particuliere polissen.
  • Wanneer u met uw bedrijfswagen veel in het buitenland reist, kan er vaak voor een aanvullende dekkingen worden gekozen om ervoor te zorgen dat u en uw werknemers tijdens deze reizen compleet gedekt zijn.

Factoren die van invloed kunnen zijn op de kosten van uw autoverzekering

Hoewel de totale kosten natuurlijk altijd variëren van verschillende aspecten, is een bedrijfsvoertuigverzekering doorgaans duurder in vergelijking tot een particuliere autoverzekering. Denk hierbij aan de volgende factoren die van invloed zijn op de poliskosten voor een bedrijfsvoertuigverzekering:

  • De totale waarde van de auto
  • Het doel van het gebruik van het voertuig
  • Wijzigingen, toevoegingen en unieke kenmerken van het voertuig
  • De afstand die het voertuig aflegt
  • Alle andere factoren die specifiek zijn voor uw zakelijke vereisten