Wat is auto leasen

auto leasen zzp

Allereerst moet worden vermeld dat er verschillende soorten autoleasen zijn, zoals zzp lease. Operationele lease is de meest voorkomende vorm van autoverhuur. In dit geval blijft de auto op naam van het autoleasebedrijf staan ​​en wordt voorafgaand aan de opstelling van het leasecontract een besluit genomen over de huurperiode en het aantal gereden kilometers. Er zijn ook componenten zoals rente, afschrijvingen en verzekeringen die in de operationele lease zijn opgenomen. Ook heb je nog verschillen tussen soorten leasen wat betreft het privé of zakelijk reizen. Soms mogen de degene die leasen zowel zakelijk als privé rijden met de auto. In dat geval kun je bijvoorbeeld ook op vakantie gaan met de auto. Wel is het weer dan zo dat niet iedereen in de auto mag rijden. Ben je bekend met auto leasen zzp?

Leasen als werkgevers

Verschillende werkgevers kiezen ervoor om auto’s leasen aan hun werknemers. Dit kan bijvoorbeeld voorkomen in banen waarbij de werknemers veel onderweg moet zijn. Denk maar eens aan een accountmanager die veel onderweg is om relaties met klanten te onderhouden. Dit doet hij of zij natuurlijk niet in zijn privé auto. Daarom is het voor dat soort bedrijven heel aantrekkelijk om auto’s te leasen. Er zijn daarbij, zoals gezegd, veel verschillende vormen van leasen.

Klimaat vriendelijk rijden

Daarbij is er vaak ook nog de mogelijkheid om elektrische auto’s te leasen. Zeker voor een bedrijf is dit natuurlijk heel interessant. Tegenwoordig zijn bedrijven natuurlijk steeds meer bezig om milieu vriendelijker te ondernemen dat ten goede van het klimaat moet komen. Als je dan al je werknemers in een elektrische auto’s de weg opstuurt, maak je daarmee wel een statement. Zeker ook omdat de bedrijfswagens vaak bedrukt zijn met de logo’s van het bedrijf. Zo laat je zien dat je als bedrijf rekening houdt met milieu. Iets dat klanten tegenwoordig vaak ook heel belangrijk vinden.