Zo maak je het beste gebruik van een wasstraat in Apeldoorn

wasstraat Apeldoorn

Woon je in Apeldoorn en is je voertuig wel toe aan een schoonmaakbeurt? Een wasstraat in Apeldoorn is gevonden. Je moet er echter wel eentje zoeken die van alle gemakken voorzien is. Tegenwoordig kun je bij zo’n wasstraat namelijk zowel de binnenkant als de buitenkant van de auto laten reinigen.

Automatisch of met de hand

Er zijn meerdere soorten wasstraten. Er is de traditionele wasstraat. Daar komen vaak geen mensen aan te pas of hooguit iemand om de wasstraat te activeren. Je zet de auto met de banden op een speciale ondergrond welke je auto langzaam vooruit trekt door de wasstraat heen. In de wasstraat wordt de auto eerst goed nat gemaakt door grote spuiten met water. Daarna volgt de zeep en dit gebeurt vaak met grote slierten textiel welke over de auto heen en weer bewegen. Na het spoelen komt er nog een ronde met drogen en verder opschonen. De automatische wasstraat is praktisch en vaak goedkoop.

wasstraat Apeldoorn

Met de hand

Een wasstraat waar alles slechts gedeeltelijk automatisch gaat, kan echter voordelen met zich meebrengen. Een machine kan maar zoveel vuil zien en opruimen. Een mens kan bijvoorbeeld veel beter zien dat er nog een randje vuil achterblijft wat het automatische systeem niet oppakt. Met de hand een auto reinigen is dus in feite maatwerk. De meeste echt goede wasstraten bieden een combinatie van deze twee versies. 

Het interieur

Een echt goede wasstraat heeft tevens een onderdeel waar mensen met de hand het interieur oppoetsen. Vaak gebeurt dit echt in enkele minuten terwijl je wacht. Een kopje koffie pakken, even zitten en je kunt weer verder. Er zijn echter ook wasstraten waar je zelf het interieur kunt reinigen. Deze wasstraten zijn meestal voorzien van speciale stofzuigers, reinigers voor de matten en meer handige hulpmiddelen.