Zo weet je dat de remschijven van je Renault aan vervanging toe zijn

Remschijven Renault

Het remsysteem is misschien wel het belangrijkste onderdeel van een auto. Het zorgt ervoor dat je veilig van A naar B komt zonder ongelukken. In gevaarlijke situaties zijn je remschijven je beste vriend. Ze kunnen echter ook slijten. De remschijven van Renault gaan misschien lang mee – het is immers een zeer degelijk automerk – maar ook bij deze wagens moet nu eenmaal soms een nauwkeurige blik op het remsysteem worden geworpen.

Wanneer je remmen moet controleren

De meest voor de hand liggende reden om een remsysteem te laten controleren of zelf te controleren, is natuurlijk wanneer je helemaal niet meer kunt remmen. Er zijn echter meerdere signalen dat het tijd is om je remsysteem te onderzoeken:

  • je kunt helemaal niet meer remmen
  • je kunt wel goed remmen, maar het duurt langer voor je stil staat
  • je kunt remmen, maar je hoort een vreemd geluid bij het remmen

Dus niet alleen het amper functioneren van de remmen kan een probleem zijn. Ook wanneer je remweg langer is of wanneer de auto een vreemd geluid maakt tijdens het remmen, dan is het aan te raden om te kiezen voor een bezoekje aan de garage.

Remschijven Renault

De kosten van remschijven

Er zijn een aantal opties als het gaat om je remsysteem. Het kan zijn dat de remblokken versleten zijn. Dit is in de meeste gevallen de oorzaak van problemen aan de remmen. Er is echter ook een mogelijkheid dat het aan de remschijven ligt. Deze kun je laten vervangen of je kunt het zelf proberen. Het is wel een specialistisch klusje dus enige ervaring is zeker nodig. Anders kun je het beter uitbesteden aan een professional. Het is tevens belangrijk om remschijven altijd als set van 2 te vervangen om remverschil te voorkomen. Belangrijk is ook de keuze in remblokken gezien deze twee onderdelen nauw samenwerken.