Waarom sidebars op je bestelwagen handig zijn

sidebars

Intensief gebruik, grotere kans op schade

Een bestelwagen wordt meestal veel en vaak gebruikt, waardoor de kans op schade groter is. Op extra(en soms dure!) reparatiekosten zit je als ondernemer natuurlijk niet te wachten. Wellicht is het plaatsen van sidebars aan je bestelwagen een goed idee. In dit artikel vertellen we je wat dit precies zijn. Ook vertellen we je de voordelen om deze te plaatsen op je bestelbus.

sidebars

Wat zijn sidebars?

Sidebars zijn niks anders dan (roestvrij)stalen buizen die aan de zijkanten en de achterkant (rearbar) van je bedrijfswagen worden geplaatst. Ze worden voor elke bestelbus op maat gemaakt en zijn makkelijk(binnen een uur) te monteren bij jouw garagebedrijf.

Er zijn verschillende uitvoeringen te krijgen:

  • Recht of gebogen. Bij de laatste variant is de kans dat er iets achter blijft haken en ze daardoor afbreken een stuk kleiner dan wanneer ze recht zijn.
  • Je kan kiezen voor een matte uitvoering of een hoogglans uitvoering. Het overgrote deel van de mensen kiest voor de matte variant, maar dat is persoonlijke smaak.
  • Ze zijn te krijgen in de kleuren zwart of grijs. Ook dit is een kwestie van persoonlijke smaak.

De voordelen

  • In het Nederlands heten ze stootbalken. Ze beschermen je bestelwagen tegen botsingen en steenslag. Bij een botsing zullen de carrosserie en het chassis in tact blijven.
  • Deze ‘stootbalken’ kun je ook gebruiken als opstapje om in je bestelbus te klimmen. Sommigen zijn zelfs voorzien van een laagje antislip om uitglijden te voorkomen.
  • Ze geven je bestelbus een stoer, gestroomlijnd uiterlijk. Er zijn diverse stijlvolle varianten te krijgen.
  • De ‘stootbalken’ zijn goed te combineren met andere bescherming voor je bestelwagen. Ze sluiten naadloos aan op de bumperbeschermplaten (als je deze laat meelopen met de ronding van de bumper blijft het geheel strak van uiterlijk) en binnenbetimmering (hiermee wordt de binnenbekleding bedoeld; deze beschermd de lading die je vervoerd).