Bij welke woonstijlen past de betonlook?

De betonlook is bezig met een opmars. In de afgelopen jaren is deze look steeds populairder aan het worden. Dat is ook niet zo gek. De betonlook past bij vrijwel elke stijl.

De betonlook is een verzamelnaam voor alles dat op beton lijkt. Bijvoorbeeld een beton ciré wand of vloer of meubels met een betonachtig uiterlijk. De betonlook vind je vaak terug in de volgende stijlen.

Moderne stijl

De moderne stijl kenmerkt zich door strakke lijnen, effen kleuren en gestroomlijnde oppervlakten. De betonlook past hier goed bij. Vul je prachtige strakke meubels aan met een strakke, effen muur. Een beton ciré wand kan in alle kleuren. Bij een moderne woonstijl past wit of zwart, of het standaard betongrijs het best, maar ook andere kleuren passen er goed bij. De betonlook zorgt in combinatie met moderne meubels voor een mooie afwisseling van luxe ogende materialen.

Scandinavische stijl

De Scandinavische stijl staat bekend om zijn minimalistische uiterlijk. En als er iets minimalistisch is, is het wel de betonlook. Daarbij straalt meubilair in de Scandinavische stijl rust en eenvoud uit. Ook dit sluit volledig aan bij de sfeer die de betonlook creëert. In de Scandinavische stijl worden vooral witte en natuurlijke kleuren als bruin en grijs gebruikt. Hier past de betonlook dus prachtig bij. Overweeg je dus een Scandinavische stijl voor jouw woning, denk dan vooral ook na over beton muren, vloeren of meubilair.

Industriële stijl

De industriële stijl is geïnspireerd door oude fabrieksgebouwen. In woningen met deze stijl zie je blootgelegd steen, oud uitziend metaal en gehavende houten meubels veel terug. Maar ook de betonlook past hier helemaal in. De industriële stijl is stoer, en wat is er nou stoerder dan beton? In de industriële stijl worden de kleuren bruin, grijs en zwart veel gebruikt. Dit kun je dus mooi aanvullen met betonnen vloeren of muren om er een prachtig geheel van te maken.

Vind je de betonlook dus mooi, haal dan inspiratie uit deze stijlen. Dan wordt jouw huis altijd stijlvol.