Je magazijn naar een hoger niveau tillen

Je hebt een groot bedrijf met een bijbehorend groot magazijn. Het enige nadeel is dat dit magazijn nogal een zooitje is en dat je er niet snel iets in terug vindt. Je hebt geen magazijnstelling, kasten of zelfs een ordeningssysteem. Dit loopt natuurlijk niet lekker en zeker wanneer je je bedrijf wil gaan uitbreiden en het magazijn nog meer gevuld wordt zal de chaos toenemen. Het is daarom belangrijk een goed geordend magazijn te hebben waar je snel de juiste spullen in terugvindt. Je kunt een paar dingen doen om je magazijn weer in orde te maken, je leest hier wat dat is.

Orde is een noodzaak

Alles begint bij orde. Een opgeruimd magazijn is al snel een duidelijk magazijn. Begin met kasten, planken of zelfs een magazijnstelling. Zorg ervoor dat je personeel ook duidelijke instructies heeft met wat waar moet worden opgeslagen. Als alles een vaste plek heeft kan er ook moeilijk iets kwijtraken of verloren gaan. Het is natuurlijk jammer als je veel tijd verliest met iets te zoeken in het magazijn terwijl het op een andere plek ligt. Je kunt dan, zeker in een groot magazijn, uren blijven zoeken. Zorg ook dat je vergelijkbare producten bij elkaar plaatst, zo heb je altijd een goed idee wat waar ligt en heb je ook snel producten die bijvoorbeeld bij een ander product horen snel bij de hand. Je hoeft dan niet naar de andere kant van het magazijn om het andere product te halen.

Digitaliseren kan ook helpen

Je kunt natuurlijk ook ervoor kiezen alles te digitaliseren. Je kunt codes toekennen aan je producten en aan een vaste plek. Zo kun je hierna snel in het systeem op de computer of een tablet zoeken wat waar ligt. Dit kan zeker in een groot magazijn een enorm verschil maken. Je kunt hiervoor gebruik maken van verschillende systemen of dit zelfs voor je laten doen door een bedrijf.