Ralph Lauren in de serie Friends

Ralph Lauren is een bekend kledingmerk; iedereen heeft er wel eens van gehoord. Vaak komen we aan informatie door films en series te kijken. Zo komt het bedrijf Ralph Lauren ook voor in populaire media, bijvoorbeeld in de sitcom serie Friends. Friends is een Amerikaanse tv-serie, die werd uitgezonden in de jaren 1994 tot en met 2004. Tegenwoordig is de serie nog steeds heel populair, grotendeels doordat de serie op Netflix is gezet. Hierdoor kennen veel mensen uit veel latere generaties de serie net zo goed als de mensen die ermee zijn opgegroeid. Iedereen die van sitcoms houdt heeft deze serie wel eens gezien.

Welk karakter had te maken met Ralph Lauren?

In Friends komt een groep vrienden voor waar de serie over gaat. Deze groep bestaat uit Ross Geller, Monica Geller, Phoebe Buffay, Joey Tribbiani, Chandler Bing en Rachel Green. Rachel is degene die op een gegeven moment bij het bedrijf Ralph Lauren komt te werken. Eerst werkte Rachel helemaal niet, maar met de hulp van de vriendengroep vindt ze een baantje bij het cafe waar de groep altijd koffie drinkt. Later komt ze er echter achter dat ze eigenlijk helemaal geen ober wilt zijn, en besluit in de modewereld te gaan werken. Eerst komt ze terecht bij Bloomingdales, een shopping centrum. Daarna vind ze een baan bij Ralph Lauren.

Wat speelt zich af in de serie?

Rachel’s droombaan bij Ralph Lauren is leidinggevende, en deze baan heeft zij voor een lange tijd in de serie, namelijk voor wel 5 seizoenen. In deze tijd zijn er dus ook allerlei nieuwe gebeurtenissen en personages die met haar werk te maken hebben. De reden dat Rachel uiteindelijk niet meer bij het bedrijf werkt is dat ze wordt ontslagen. Ze krijgt namelijk, terwijl ze nog bij Ralph Lauren werkt, een mogelijkheid om misschien bij Gucci te werken. Haar interview met Gucci vindt plaats in een restaurant, maar hier is ook haar actuele baas aanwezig. Hij hoort dat Rachel solliciteert bij Gucci en ontslaat haar.